Stamboom

Uitslagen

Fotoalbum

 

Onze Teven

Ayasha Shima

Ayuha Mitankala †

 

 

 

 Blu Imani

 

 

   vom Krumbacher Forst

 

                         

 

Geboortedatum: 03-06-2013

 

Imani's naam is, hoe kan het ook anders, ook indiaans en komt ook uit de Dakotastreek.

Blu betekent: Ik ben

Imani betekent: Kom thuis / Thuis gekomen

.

 

 

Haar verhaal:

 

Imani is niet zo maar bij ons thuis gekomen. Het was bij tijden best wel een moeilijke zoektocht naar dat speciale meisje..

Daarom ook haar naam want ze is niet zo maar een hondje, ze is onze Imani en we zijn zo blij met haar.

 

Na het overlijden van de dochter van Ciqala en Ayasha, Ayuha Mitankala of Ciqala-Yuma en de geboorte van onze eigen zoon Damian, wilden we toch heel graag verder op de weg die wij waren ingeslagen.

De zoektocht naar een goede bloedlijn die bij onze lijnen past, bracht ons richting Zuid - Duitsland bij de fokker Egon Wolf in Limbach-Krumbach.

 

Zijn teefje Happy vom Altvilstal was gedekt door de reu Dusty Simba of White Starlight van Erika Földi.

Nadat we de lijnen goed met elkaar hadden overlegd en ook Erika hadden gevraagd om info over de lijnen, uiteraard heel veel uren met Egon aan de lijn gehangen, zijn we gaan kijken bij het nest. Het was een heel mooi nest van 3 reuen en 4 teefjes.

Maar doordat we zo'n eind uit elkaar woonden, zijn wij de eerste keer met pas in de 5e week geweest en verder bleef Yvonne op heel geregelde basis in gesprek met Egon.

Daardoor wist Egon precies wat wij zochten in een teefje en heeft hij samen met Erika Földi gekeken naar een goede teef voor ons. Dit alles gebeurde uiteraard in goed vertrouwen met elkaar.

Omdat Egon onder de vlag van de BVWS fokt, konden wij zelf een naam uitzoeken en op het moment van ophalen, deze naam koppelen aan het teefje die wij graag wilden.

 

Haar naam sprak eigenlijk voor zichzelf en zo voelde het ook.

Uiteraard komt haar naam eveneens uit het Lakota en met haar komst, viel alles op zijn plek. Ondanks dat Damian destijds bijna 3,5 jaar was, heeft ook hij meebeslist in haar naam. En ja, hij wilde persé mee om haar te bezoeken en op te halen.

Vooral ook omdat Ayuha en Damian meteen met elkaar verbonden waren, was dit voor hem ook een heel belangrijke gebeurtenis.

 

Op de terugweg lag Imani tussen Damian en Sander of Yvonne in. We reden natuurlijk om de beurten zodat de ander bij Damian en Imani achterin zou zitten.

En zo togen we met ons vieren richting huis.

Ciqala en Ayasha wachten al op ons en Imani liep zo tussen ons door de woning binnen en .... ze was thuis!!

Ciqala en Ayasha namen haar meteen op, zonder enige vorm van aarzeling.

Ook bij Imani is er geen enkele vorm van aarzeling geweest, ze was gewoon thuis waar ze hoort. Toeval bestaat niet, zegt men wel eens...

 

Wij hopen met Imani samen een mooie toekomst tegemoet te gaan en ook mede door haar zijn wij onze Ayuha niet vergeten maar zij heeft voor zowel Ciqala en Ayasha als voor Damian en onszelf een leegte opgevuld die wij zo sterk voelden toen Ayuha ons op 4-jarige leeftijd ontviel.

Ze is meer dan alleen een hond, ze net als al onze dieren en wijzelf een lid van dit gezin en roedel. Inmiddels maken we deel uit van een mooie familie te samen met de nakomelingen van onze trots, Kennel of Ciqala-Yuma. Wat een rijkdom.

 

Imani is geen vervanging, ze is juist een toevoeging voor ons...

We zijn zo trots op haar, onze lieve, mooie dame.

 

Hierbij willen wij vooral ook Erika Földi bedanken. Ook Katja Muller voor alle hulp en hoe zij zich zonder aarzelen voor ons en Imani inzette om alle papieren in orde te krijgen. Onze dank aan deze twee dames.