Onze Teven

Blu Imani

Ayuha Mitankala †

 

 

 

Ayasha Shima

 

 

  von der Herrin vom See

 

 

Geboortedatum: 08-11-2003

(imp. Duitsland)

 

Lokerse PuppyWinner

Nederlands Kampioen

 

Ayasha's naam is, hoe kan het ook anders, ook indiaans en komt ook uit de Dakotastreek van de Chippewa stam.

Ayasha betekent: Kleine.

Shima betekent:   Moeder.

 

 

.

Haar verhaal:

 

Terwijl Ciqala opgroeide tot een fijne jonge vent, besloten wij om een vriendinnetje voor hem te zoeken. Bij ons heeft iedereen zijn vriendje of vriendinnetje en dan kun je geen uitzondering maken.

Aangezien het met Ciqala heel goed ging, besloten we om naar een teefje uit te kijken die qua lijn ook bij hem past. Zo ontstond het idee om eventueel te gaan fokken.

Dus we begonnen bij alle fokkers in binnen- en buitenland te gaan zoeken.

Aangezien Ciqala’s lijn hier behoorlijk bekend was, besloten we om wat verder van huis te gaan zoeken. Het was een uitgebreide zoektocht maar zeer zeker de moeite waard.

We kwamen uit bij beginnend fokker Christiane Laabs uit Rendsburg (Duitsland) met ‘Kennel von der Herrin vom See’.

Nadat Yvonne de lijnen had uitgezocht en raad had gevraagd bij bekende fokkers hier uit Nederland, zijn wij kontakt gaan zoeken.

De fokker woont zoals hiervoor gezegd een behoorlijk eindje uit de buurt. Dus het werd een uitgebreid kontakt via telefoon en email.

Toen we het eens werden over alle dingen besloten we, samen met Christiane, dat we zouden komen als de puppen 5 weken oud waren.

Zo gezegd, zo gedaan. Ciqala had oppas aan huis, dus wij konden met een gerust hart op weg.

We hadden om 13.00 uur afgesproken en met zo’n 460 km voor de boeg moesten we op tijd weg.

Daar aangekomen, wachtte ons een warm welkom. We hebben uitgebreid kennis kunnen maken met zowel de fokker en haar familie als met de puppen en de ouderdieren.

De puppen zagen er geweldig uit. Ze komen uit de combinatie Tapika of White Condor X Vitus von der Hohensyburg. Na alvast een voorlopige keus te hebben gemaakt en natuurlijk veel foto’s en video, gingen weer naar huis.

2 Weken later ondernamen we de trip weer, ondertussen waren we goed op de hoogte gehouden door Christiane, en zouden we onze definitieve keuze maken welke pup we mee naar huis zouden nemen.

Eerst werden de 3 teefjes van onze keuze naar ons gebracht maar Christiane had nog een teefje die zijzelf ook heel geschikt vond. Nou, ze had gelijk. Dat teefje is het geworden. Ze werd binnengebracht en eigenlijk was de keuze al gemaakt.

 

We hebben haar de naam Ayasha Shima gegeven.

 

Wij vonden dit een zeer geschikte naam voor een teef die, als het allemaal mee mag zitten, ons eerste Moedertje in huis zal zijn.

 

Gelukkig was Sander’s vader ook mee zodat we de nodige aandacht aan Ayasha konden besteden aan de terugweg, met in ons gedachten de weg naar huis toen wij Ciqala ophalden.

Al onze aandacht konden we aan elkaar besteden omdat Ayasha de hele terugweg, op de stop na, bij Yvonne op de achterbank heeft geslapen.

Toen we ’s avonds om half 10 thuis kwamen, stond de koffie klaar en Ciqala in de voordeur.

Suprise, we hebben een puppy voor jou!!!!

Normaal zouden we een stormachtige begroeting hebben gehad, maar nu was hij helemaal verbouwereerd. ‘Een puppy voor mij, oja, baasje, vrouwtje en opa, welkom thuis’ ;-)

Het was liefde op het eerste gezicht met die 2.

De kennismaking ging bijzonder goed en we hebben met z’n alleen in de woonkamer geslapen die eerste nacht. Het bleek zelfs zo goed te gaan dat we de volgende nacht gewoon allemaal op ons eigen plekkie konden slapen, zonder een piep maar wel met een poepie

;-).

Ciqala was ronduit geweldig voor Ayasha zodat zij zich binnen een mum van tijd helemaal thuis voelde.

Onze kleine meid is opgegroeid tot een geweldige jonge dame en hopelijk tot een geweldige ‘Kleine Moeder’.

Ze doet het fantastisch met shows en op de gehoorzaamheidstraining.

Wij zijn zeer trots op onze kleine meid.

 

Hierbij willen wij een paar mensen bedanken die ons geholpen hebben om Ayasha bij ons te krijgen.

Bedankt Papa ‘Opa’ Bouman, vriend en oppas Erwin Nijland.

.

 

.