Home  Welkom  Reuen  Teven  Pups  Fotoalbums  Nieuws  Links & Info  Kontakt    
 
 
Voorstellen

Hond & Handicap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fokdoel

 

 

 

 

Waarom wij fokken.

 

Op onze zoektocht naar een geschikt ras, maakten wij kennis met de toenmalige Amerikaans Canadese Witte Herder. Sinds 1 januari 2003 is dit ras officieel erkend en heet het Zwitserse Witte Herder.

 

Wij zijn ons gaan verdiepen in het ras en hebben ons hart er echt aan verpand.

Daardoor blijven wij ons bezig houden met het vergaren van kennis over alles wat te maken heeft met dit ras. Een mens wordt nooit te oud om te leren.

Nu zijn we zelf de trotse bezitters van twee geweldige witjes.

 

Door de liefde voor het ras willen wij proberen om, op een verantwoordelijke manier, ons steentje bij te dragen binnen de Witte Herder wereld.

 

Dit betekent dus ook dat wij onze reu Ciqala alleen laten dekken, mits het een geschikte en gezonde kombinatie is. Dit willen wij graag samen uitzoeken met de teefhouder om tot een zo verantwoord mogelijk nest te komen.

 

Ons teefje Ayasha hebben wij uiteraard gekozen op haar vriendelijke karakter en vanwege haar bloedlijn, die uitstekend bij onze reu Ciqala past.

Aangezien een kombinatie maar 2x gebruikt mag worden, zullen wij in de toekomst uitkijken naar een geschikte 'andere' reu.

Ook daarbij letten wij wederom op een passende bloedlijn.

Daarbij is het karakter ook van groot belang.

 

Ons doel is dan ook om af en toe een nestje te fokken volgens de regels van de rasverening. Wij zullen er op toezien dat het op een verantwoorde manier gebeurt en proberen iets goeds toe te voegen aan dit geweldige ras.

 

Daarnaast willen wij onze nieuwe pupeigenaren zo goed mogelijk begeleiden met het uitzoeken van een pup en in raad en daad bij staan.

Ons grootste doel ie om gezonde puppen te fokken, die opgroeien tot uw beste kameraad. Met een stabiel, vriendelijk, vrolijk en open karakter.

 

Hopelijk kunnen wij u via deze site laten zien wat ons beweegt om ons bezig te houden met dit prachtige ras.